Study Well Husna...

Ana Myhusna | 00:04 | 2Comments |

Exam nak dekat!! Dalam 4 hari ni.. Alhamdulillah.. bnyaklah gak Ana study walaupun banyak dugaan spt laptop.. internet.. insta.. youtube.. tv.. movie.. n lain-ii lah.. tapi.. paling kurang Ana dpt gak study dalam satu hari tu.. Lagi 2 minggu je nak exam.. Ana serious risauu.. Since kputusan Ana makin teruk.. dia cam naik turun turun..naik turun..... haishhh..
So, kenalah study betul-ii.. Ana bukak balik page success kat blog Ana nih.. Then, gain balik energy untuk belajar dgn baik.. In Shaa Allah.. Untuk yang kali ni.. Dpt yang terbaik.. Wlaupun marks Ana takdelah teruk mana.. Cam org lain dpt.. Tapi, bagi Ana tu lah seteruk-teruk yang Ana pernah dapat dalam seumur hidup Ana sebagai pelajar.. Apa yang teruk? Markah periksa? Berapa? Secret.. Hehe.. Dh teruk.. Sape nak citer kan.. Kalau dak-ii yang mmg beetul-ii tahap teruk sampai tak lulus akan kata "kau okaylah...aku ni?" tapi,,Ana still rasa teruk..No. 10 dan ke atas dalam kelas tu dah kira teruk auu.. Buat stress je.. Smpai tumbuh dua jerawat atas muka nih.. pipi belah kanan satu.. hidung satu... nampak tak stressnya camne.. seb baik Ana still ada confident nak tunjuk muka yg lawa gileee nih..
Pastu.. Ana terjumpa satu quotes ni kat google tadi..

Mmg susah sebenarnya nak terus usaha tanpa give up.. Semua orang pernah jatuh ke tanah sampai susah nak bangun.. (ayat terabuh!) tapii.... apapun caranya.. kita kena gak bangun.. Time Ana balik rumah haritu,, Ana masuk bilik adik Ana and Ana terbaca matlamat dia yang dia tulis kat kertas kat dinding dia... First, dia nak dapat no.1 dalam darjah.. Second, nak masuk permata pintar. Third, nak jadi programmer.. Time tu Ana cam.. wahhhh... adik aku pun semangat.. Ana bila lagi? Cita-cita pun tak yakin lagi.. Hmmm.... Apapun,, usaha lif kejayaan... hehe..

Okay.. Assalamualaikum!

2 comments:

Si Eskapisme said...

Goodluck ana. I'm going to have my examination too.. Goodluck to me too ^^ Hihi do the best

Ana Myhusna said...

@Si Eskapisme orite! gudluck jugekk