Rindu~~

Ana Myhusna | 09:46 | 0Comments |

Halo!! Ni last entri untuk tahun ni lah kot yee.. Sikir sangat bila Ana tengok balik.. Jauh betul dari 2013 punya entri. Hoho.. Sejak duduk asrama nih,, nak bukak blog dh x teringat.. Tutorial pun dh x terbuat.. Hmmmm... Next year nak PT3 lagi.. Ohhhhhhhh... Doakan Ana berjaya okay??!


(Ana sampai sini pakai baju batch X-Pro..!! haha..)
Okayh.. Nak citerlah, minggu lepas Ana pergi sekolah rendah Ana untuk beli buku sekolah adik2.. Banyak gaklah belanja dengan baju sukan lah.. Yang adik pompuannya baru dapat jadi PRS,, nak kena beli vest lah.. tie lagi haaa.. Since dorang pakai baju kemeja ngan kain A-line.. Leceh nohhh nak pakai cantu hahhh..

Then,, sampai-ii je, Ana rasa sangat pelik.. Sebab maybe dh lama x jejak kaki kat sekolah tu. Cikgu pun banyak baru, Guru besar pun dh berapa kali tukar dah.. Banyak gaklah tempat yang still sama cam dulu.. Cuma tempat perhimpunan yang kat pagar depan dah buat surau kat situ,, x silaplah pentas dah xde kat situ. Well guru besar baru nampaknya banyak buat perubahan.. Hoho.. Tapi, bila tengok tempat yang x berubah,, rasa rindu jee.. Terbayang-bayang kwan2.. Hehe..
Ni tempat biasa Ana tunggu mama Ana amik tiap2 hari.. And, seminggu dlm sebulan tu Ana ada tugas catat nama datang lewat dengan BFF Ana, Fitri.. Rindu sangat ngan dia,, kat sinilah tempat kitorang amik nama..
Sangat lawak.. kalau diingatkan balik.. Bila adik2 darjah satu / dua lambat,, kitorang nak tanya nama ngan kelas pun macam mehhh.. haha.. sebab dorang cam comey2 je.. cakap pulak gagap2.. sian pulak.. kitorang sampai dah hafal nama yang selalu lewat.. kengkadang ada yang terlepas,, then nasib baik Fitri tau nama.. Biasanya yang terlepas tu drjah 1 camtu lah.. Tak tau kot..
Tapi, lawaklah.. Bila dorg masuk time lagu Negaraku tu semua,, kitorang kena suruh dorng stop jappp.. then, bila dua tiga orang yang lewat.. nampaklah berterabur berdirinya.. hoho..

Yang penting pondok ni banyak teringatkan Ana dengan Fitri,, Rindunyeeeeeeeeee........

Ni saje je tangkap.. Nampak lawa lagi.. X berubah lagi.. Hehe..

Ni adik Ana.. tengah bz beli buku.. Sbb tunggu lama sangat,, Ana banyak amik gambar je.. Hoho.. Ni depan bookshop a.k.a tempat Ana bertugas hari2.. Hehe.. Tempat bertugas,, tempat rehat.. Dengan Fitri, Hanim, Hani...semualah.. Kitorang pakai rehat je.. Kalau free,, join,, kalau bz xyah.. Haha.. Yang penting Ana ngan Fitri x pernah nak pisah..

Ni pun depan bookshop gak.. Tempat yang adik Ana berdiri tu,, bawahnya tu orang selalu rehat situ..
N kengkadang ada gak sampah makanan yang buat Ana annoyed.. Hoho..

Ha... nampak tayar belakang tu? Tulah tempat kitorang lepak.. batu yang adik Ana berdiri atas tu, kitorang suka main atas tu.. berdiri kat situ... jalan2.. Seronoklah.. Since kitorang selalu duduk sini sbb Ana n Fitri selalu bertugas sini.. Kat tangga pun kengkadang kitorang bertugas kat situ.. Kengkadang x sama2 pun.. Tapi kitorang selalu sama2.. Yang buatkan kitorang makin rapat tuuuhh.. Since cikgu yang jaga kitorang pengawas2 nih.. mmg tahu sangat kitorng punya friendship.. hoho..

teringat je time darjah 3, Ana n Fitri x boleh nak berpisah.. Cikgu Rozita, cikgu yang uruskan pengawas nih..pulak mengajar  kitorang. No wonder cikgu tahu kitorang rapat ngan siapa kan.. Ana n Fitri mmg rapat since darjah 1. Cuma x tau nape,, memori Ana x bnyk pulak pasal drjah 1. Kalau kawan2 nak ingatkan pun, Ana macam blank je.. Haha.. Darjah 2 pun gitu2 je ingat. Hehe..

Okay ni, Ana saje tangkap gambar belakang tu,, Ada Cikgu Suip dengan Guru Besar (kot) kat situ.. Since kantin lama tu dah lama x pakai maybe GB nak ubah kot tempat tu.. Ana ingat lagi time drjh 1 ke 2 ,, Ana selalu rehat kat hujung kantin ni.. then ada surau kat situ,, Ana selalu belajar mengaji dgn Ustazah Maslina yang dah pindah waktu akhir tahun drjah 6 kitorng.. Hoho.. Ana selalu makan nasi lemak kat kantin lama ni..
Dpt kantin baru,, Ana selalu makan nasi ayam pulak.. hoho..

Yeay! Ni dia.. Dpt full capture.. Ni lah die tempat kitorang lepak time rehat..

Pokok2 depan bengkel KH still ade lagi.. Tahniah.. Hoho..

Okayh!! So,, ni je yang sempat Ana tangkap.. Hihi.. Okaylahhhhhhhhhh....... Bye.. Last entri Ana.. Next year PT3,, So maybe Ana hiatus dululah kot.. Okayh.. Assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment

Love you!