Fly To Success

Ana Myhusna | 22:00 | 0Comments |
Hai.. Actually, post ni dah pernah ada dekat blog ni. Dah lama dah tersimpan dekat bahagian pages Ana.. Tapi, Ana rasa macam nak jadikan entry pula instead of page.. Hehe.. Nak kurangkan tab page sambil baca2 balik fly to success Ana nih.. Haha..
Buat renungan bersama untuk orang yang sangat malas belajar macam Ana


Orang kata, "Tuntutlah ilmu sampai ke negeri China". Jadi, tuntutlah ilmu. Tetapi, bukan kerana untuk mendapat kekayaan dan kedudukan di dunia semata-mata.. Malah dengan tujuan untuk mendapat keredhaan Allah. Tak akan cium bau syurga kalau kita cuma mengejar dunia sahaja. Belajar kerana Allah. Baru betul.. "Setiap kegagalan mematangkan kita... Setiap kejayaan pula memberi kita kealpaan... Jadi... Jadilah insan yang tidak takut akan kegagalan dan tidak pula lupa diri apabila berjaya kelak."

Ana minat kpop. Tak tipu. Tapi, akak senior kat sekolah Ana kata.. Nak minat takpe.. Tak salah.. Tapi, jangan alpa.. Dunia ni sementara.. Akhirat selama-lamanya.. Belajarlah kerana Allah. Semakin banyak ilmu kita dapat, semakin banyak kita tak tahu. Sebab tu, orang kata belajar tak ada akhirnya. Sampai tua pun, kita kena belajar. Ilmu akhirat dan ilmu dunia. Dua-ii penting. Tapi, yang lebih penting tu ilmu akhirat. Tapiii.. macam mana pun, dunia kita tak boleh tinggal. Kengkadang, Ana jadi malas nak belajar, bila tengok drama ke....tengok youtube ke.. Buka kpop kpop ni.. Tapi,, Ana selalu pesan kat diri Ana.. Belajar tu lebih penting.
Image result for kai exo study
(This is what he say to other fan)
(Ter-iklan Kpop pulak.. Haha..)
 So,, study! Study! Hwaiting! Ini pun bukan untuk Ana je.. Korang pun kena belajar. Kalau dah habis belajar.. Cari pulak ilmu Allah. Sekarang ni, semua ada kat hujung jari je.. Takkan guna internet untuk bukak utube je kot.. Ilmu pun banyak gak kat internet.. Carilahh.. Hee.. Nasihat ini dibawa khas oleh AnaMyhusna. Keh keh keh.. Nasihat ni untuk diri Ana juga..

Image result for success quotes

Jadi,, renung-renungkan.. Assalamualaikum.. ^^

No comments:

Post a Comment

Love you!