Hujan

Ana Myhusna | 06:23 | 1Comments |

Sekarang ni, dekat tempat Ana tengah hujan.. Hoho.. Baru pukul 6 pagi. Since harini Ana nak puasa so,, bangun awallah kan untuk sahur. Before subuh lagi dah hujan. Sekarang tengah hujan jugak rasanya,, macam nak reda sikit lah..

Alang-alang tengah hujan ni, cerita pasal hujanlah.
Dalam Islam, setiap satu perkara tu mesti ada doa dia. Sebelum tidur, ada doa. Bangun tidur, ada doa. Sebelum makan, lepas makan, masuk masjid, masuk tandas, semualah.. Senang cerita serba lengkap lah kan. So, tadi Ana dok pikir je,, kalau hujan macam mana doa dia. Ana terus search google and I found it! Yeayyy.. Ana ingat susah tau. Senang je,,, korang mesti ramai dah tahu. Since Ana tak pernah baca doa ketika hujan. Everytime hujan je, Ana selalu baca doa sendiri sebab waktu hujan antara waktu yang doa kita paling mustajab ketika itu. Kan? So, Ana selalu baca doa Ana sendiri lah.

Image result for doa waktu hujan

Tapi, Actually, tak susah pun doa ketika hujan.
Sekejap je dah boleh hafal. hehe.. smile!
Image result for doa waktu hujan
Credit kat gambar. Hehe..

Tak susah pun kan? Tu yang Ana seronok tu.. senang nak ikat. Ni kira paling simple lah.. Doa hujan ni ada banyak. Ada doa untuk kilat. Doa hujan lebat lagi panjang tau. hehe.. Ada doa lepas hujan.. Hmm.. Macam2 lah. Kalau korang curious gila ann,, nak sangat amalkan,, bolehlah google ye. Heee.. Okayh.. Babai.. ^_^

1 comment:

Love you!