This is ukhwah

Ana Myhusna | 21:09 | 0Comments |

Haii.. Alright actually Ana memang dh lama tunggu nak buat entry ni since this is a very special entry for my special friendss.. Well,, it's a common things that happens to form 4 students.
"Every meeting led to a parting and so it would, as long as life was mortal. In every meeting there was some of the sorrow in parting, but in everything parting there was some part of the joy of meeting as well." - Cassandra Clare
Okay.. Saje share quotes ni. Hehe.. Bila baca quotes tu obviously this entry is about me parting with my friends. And it's hurt but we need to move on right?? Haha

Kawan Ana yang paling rapatlah,, yang memang hari-hari jumpa, hari-hari tegur, malam-malam pun jumpa walaupun blok lain-lain. sebelah2 je pon.. Dioranglah yang selalu ada.. Dari form 1 sampai form 3. Naik form 4 ni, masing-masing dah mula nak cari hala tuju sendiri. Ada yang nak pergi SBP. Ada yang nak pindah MRSM. Bukan sebab maahad tak bagus, tapi apa salahnya cuba environment baru. Right? Ana sebenarnya takdelah feeling sangat like other people, busy menangis punyalah sampai hingus-hingus semua keluar. Ana and kawan-kawan Ana yang rapat gila dengan manusia yang pindah ni,, kitorang lah yang paling tak feeling. haha..
Dia bukan apa, just nak act cool. Kitorang sedih je dalam hati. Tapi, taknak keluarkan rasa sedih tu. Bila diorang dah takde, kitorang cuba tak ingat diorang. Taknak keluar story pun. Tapi bila dah teringat tu, tak mampu nak cakap apa lah kan. Tapi takpe. Bukannya takleh jumpa. Cuma susah jelah.. Tapi, still boleh jumpa, boleh tegur, sms pun boleh.. Haha..

Alhamdulillah,, nampaknya kami pun bahagia di sini dan mereka pun rasanya bahagia di sana. Haha.. So, takde apa nak dirisaukan. Ana tak mampu nak buat apa pun kalau Ana risau sebab diorang dah jauh.. Nak contact pun bukan senang kalau semua duduk asrama. So, hanya mampu doa. Jujurlah, Ana tak doa hari-hari. Tapi, kalau Ana ingat Ana doakan diorang. Dan yang paling penting sebenarnya doa supaya hati-hati kitorang masih terikat walaupun tak berjumpa. Ana harap masing-masing tak lupakan masing-masing. Gila tak lupa,, kalau dah macam-macam benda boleh diingatkan sbgai contoh kisah-kisah memalukan... Hee.. Gambar pun belambak dalam phone. Tak tahu bila nak transfer dalam laptop bagi kosong sikit gallery phone tu. Hmmm..

Ana doakan supaya mereka terus berjaya dan kami yang stay hmmm.. tak confirm lagi.. pun akan cuba untuk terus berjaya. We don't know what will happen in the future, but let's pray and hope for a better future for us.

P/S ; Semoga ikatan ukhwah yang kita bina sepangjang 3 tahun ni akan kekal selamanya.. Huuu.. *sweet tak*

No comments:

Post a Comment

Love you!