Struggle nak exam

Ana Myhusna | 08:53 | 0Comments |

Fuhh.. harini nak balik asrama dah.. Kaki aku yang injured ni pun dah semakin baik.. Cuma tak boleh turun tangga laju2 je.. Haha.. Takpe at least boleh kawad.. Hmmm... Exam pun dah nak dekat..
Mamaaaa..... akak tak ready.. Next week dah exam.. Tapi seriously lawa dia punya jadual. Ana suka gila tengok jadual dia.. Kalau tak bagus result tak tau nak cakap apa. Since dua hari exam pastu cuti hari wesak.. ... boleh study.. pastu exam balik.... hehe..

tapi tulah.. Ana risau sikit sebab mula dengan subjek tough dulu ann.. Bio... Chemist.. Fizik.. Hmm... Tak tahu nak cakap ready ke tak.. Ana seriously cakap,, Ana tak power bila jawab paper 2. Ya Allah.. Sejak pindah sekolah ni,, risau bebenor pasal exam.. Kalau before kat maahad, Ana dah kenal semua orang. Ana tahu siapa paling pandai and semualah.. Jadual harian pun Ana dah pakar,,, so risau tu tak banyak,, sebab boleh buat jadual sendiri. Kat sini,, terlalulah busy sampai Ana nak buat jadual belajar tu,, tak tahu macam mana since we don't know what will happen.. Sebab cikgu sekolah ni suka sangat tiba-tiba ada kelas. Belajar juga tu kan,, tapi yelah satu jam tu belajar benda tu je.. Hmm.. Bila kita ada subjek lain yang sebenarnya,, tak cover langsung memang lemah gila,, hmmm..

Tapi, tulah namanya dugaan. Allah bagi dugaan ni untuk jadikan Ana ni tough sikir. Huhu.. Ana tak pernah ada intention nak pindah SBP. Tapi, lepas dah dapat tu,, tak tahu kenapa tergerak hati nak pindah lepas dah istikharah beberapa kali. Mungkin ada hikmah kan Allah nak bagi. Supaya Ana belajar busy2 ke.. Haha..

Okayyyy.. Takleh buang banyak masa.. nanti nak balik dah.. Huhu.. Nasib baik N. Sembilan je.. Takdelah jauh mana.. Sempat jugalah tidur sekejap dalam kereta before sampai.. Huahaha.. Alright Assalamualaikum.. ^^